Gerookte Camembert

Het is bijna niet te geloven als je nu naar buiten kijkt, maar vorige week hebben we nog heerlijk gebarbecued. Dit recept is een variatie dat ik heb gegeten op een workshop van de Grill Academy.

Je kan het serveren als borrelhapje of als voorgerecht.

Ingrediënten:

  • één of twee lekkere camembert(s)
  • een stroop of confituur
  • rooksnippers (apple wood)
  • ceder houten plankje
  • Barbecue met deksel

Bereiden:

Week van te voren de houtsnippers en het rookplankje in water.

Verwarm de barbecue en bereid hem voor indirecte warmte. Wanneer de temperatuur op 120 graden C is, verwarm je het houten plankje 5 minuten voor.

Strooi nu de houtsnippers over de kolen en leg de camembert(s) op het plankje en rook ze op 120 graden C voor ongeveer 15 minuten.

Serveer de heerlijke, warme, lopende kaas met een lekkere stroop en wat crackers zodat je kan dippen. Ik heb gekozen voor een basalmico-frambozensiroop, maar een perenstroop of vijgenjam zou ook kunnen.

img_3978

Oh hallo daar 👋
Het is leuk je te ontmoeten.

Meld je aan om op de hoogte te blijven van nieuwe workshops of leuke acties.

We spammen niet! Lees ons [link]privacybeleid[/link] voor meer info.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven