Zaterdag heb ik een workshop bij de grillacademy van Weber gevolgd. Koken doe ik namelijk graag en vaak, maar barbecuen ging toch een beetje aan mij voorbij.
Toen ik van een collega hoorde dat zij op deze workshop ook een taart hadden gebakken op de barbeque, was ik gelijk om. Na een uitgebreide uitleg gingen we aan de slag. Als eerste maakten wij minihamburgers op de barbeque. De hamburgers waren heerlijk en bestonden maar uit een paar ingredienten. Dus vier uur later ging ik naar huis met een heleboel informatie en een hamburgerpers.
Vandaag dus voor manlief een heerlijke hamburger gemaakt met Jalapeno pepers. Zaterdag heb ik ze alleen met peper en zout gemaakt en waren heerlijk. Wanneer je niet zo van pittig houdt is peper en zout dus voldoende.
Ingrediënten
- 100 gram rundergehakt (voor 1 hamburger)
- peper
- zout
- Jalapeno pepers naar smaak
- margarine
Bereiding
Laat wat Jalapeno pepers uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Vervolgens kneed je het gehalt met de pepers, peper en zout goed samen.
Bekleed nu de onderkant en de deksel van de hamburgerpers met plastic folie. Vul de deksel met het gehakt en pers samen. Zo haal je de burger gemakkelijk met plastic en al eruit en kan je deze zo in de koelkast leggen tot gebruik.
Ik heb de burger even in de koekepan gebakken, aangezien het regende buiten.
Eet smakelijk!