Kimchi op een snelle manier

Regelmatig gaan wij eten bij een Koreaans restaurant in de binnenstad. We eten dan allerlei ingelegde groentegerechten en vlees en vis van de grill.

Vooral die verschillende ingelegde groenten vind ik heerlijk. Dit heet Kimchi. Nu weet ik dat deze groenten gefermenteerd zijn en wat langer moeten blijven staan voordat je dit kan eten.

Nu zag ik in de Allerhande een leuk receptje van een snelle Kimchi. Heel goed voor een ongeduldige proever als ik. Vandaag dus uitgeprobeerd en inderdaad het resultaat kwam heel goed in de buurt van de kool die ik bij het Koreaanse restaurant geserveerd krijg.

Ingredienten

  • 1 Chinese kool
  • 100 gram zout
  • 5 tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • 50 ml appelciderazijn
  • 3 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels srirachsaus (hete chilisaus van Flying Goose)

Bereiding

Snijd de Chinese kool in de lengte in 8 stukken en leg in een schaal.
Breng 1,2 liter water aan de kook en los hierin het zout op. Giet vervolgens het water over de kool en laat 30 minuten staan.

IMG_2876 IMG_2877

 

 

 

 

 

Keer de kool regelmatig. Voor de marinade snijd je de gember en knoflook grof en pureer deze met de appelciderazijn met de staafmixer tot een glad mengsel. Voeg vervolgens het paprikapoeder, de suiker, het sesamzaad en de srirachsaus toe en mix tot een dikke marinade.

IMG_2879 IMG_2880 IMG_2881

 

 

 

 

Laat de kool heel goed uitlekken en meng met de marinade.
De kool moet nu minimaal een half uur marineren en is een week houdbaar in de koelkast.

Ondertussen heb ik gelezen dat gefermenteerde groenten heel gezond zijn, maar dit is vooral heel erg lekker!

IMG_2883 IMG_2885

 

Oh hallo daar 👋
Het is leuk je te ontmoeten.

Meld je aan om op de hoogte te blijven van nieuwe workshops of leuke acties.

We spammen niet! Lees ons [link]privacybeleid[/link] voor meer info.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven