Recepten voor mediterraanse saus

Vandaag de eerste versie van een etiket gemaakt. Dit zal nog verder worden uitgewerkt en verbeterd, maar het begin is er!

Vanaf nu  ga ik de saus ook verkopen en kan je deze bij mij bestellen.

Uiteraard ben ik op zoek naar andere kanalen om de saus te verkopen. Als er nog iemand een goede tip heeft, hoor ik het graag.

Hierbij wat ideeën voor een snelle maaltijd met deze saus ter inspiratie, maar hierbij geldt dat je fantasie de enige beperking is. Mochten jullie leuke gerechtjes hiermee gemaakt hebben, zie ik graag de foto’s en reacties.

 

Recept ideeën voor bij de Mediterraanse saus

De mediterraanse saus is ongeopend tot een jaar houdbaar. Na openen, moet je hem in de koelkast bewaren en binnen 2-3 dagen opmaken.

Couscous met Mediterraanse saus

2 personen/ 15 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1 pot mediterraanse saus (ong.375 ml)
  • 200 gram couscous
  • kleine ui
  • beetje komijn en kaneel naar smaak
  • 500 ml kippenbouillon
  • handje rozijnen
  • gesnipperde peterselie naar smaak
  • zout en peper
  • 250 gram gehakt, kip of vis

Bereidingswijze

Snipper het uitje en fruit zachtjes in wat olijfolie. Voeg de kruiden, de rozijnen en een scheutje water toe en kook zachtjes een paar minuten tot het water is opgenomen. Wel ondertussen de couscous zoals op de omschrijving staat in de bouillon.

Fruit ondertussen kip/gehakt of vis en voeg de mediterraanse saus toe. Warm geheel door.

Meng rozijnenmengsel door couscous en roer los. Breng couscous op smaak met peterselie, peper en zout en eventueel nog een scheutje olijfolie. Serveer met de mediterraanse saus.

Eventueel kan je nog geroosterde groenten en yoghurt met knoflook toevoegen naar smaak.

Balletjes met Mediterraanse saus en spinazie

2 personen/ 20 minuten bereidingstijd.

Ingrediënten

  • 1 pot mediterraanse saus (ong.375 ml)
  • 250 gram rundergehakt
  • 1/2 ei
  • beetje paneermeel
  • kleine ui
  • beetje komijn en kaneel naar smaak
  • zout en peper
  • zak verse spinazie

Bereidingswijze

Rasp de ui en de knoflook fijn. Meng ui en knoflook met gehakt, ei, kruiden en paneermeel en kneed tot een stevig mengsel. Maak hier kleine balletjes van. Bak de balletjes in wat olie rondom bruin. Voeg de mediterraanse saus toe en zet laag. Laat afgedekt 10 minuten sudderen tot balletjes gaar zijn. Zet vuur iets hoger en voeg de spinazie in delen toe totdat deze geslonken is.

Serveer dit met rijst.

Pasta met Mediterraanse saus

2 personen/ 15 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1 pot mediterraanse saus (ong.375 ml)
  • 200 gram pasta naar keuze
  • kleine ui
  • 250 gram gehakt, kip, vis of een blikje tonijn

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar zoals omschrijving op het product. Snipper ondertussen het uitje en fruit zachtjes in wat olijfolie. Voeg de vis, tonijn of het vlees toe. Gaar zachtjes en voeg de mediterraanse saus toe en verwarm het geheel. Giet de pasta af en voeg toe aan de mediterraanse saus. Indien de mediterraanse saus te dik geworden is kan je een lepel kookwater van de pasta toevoegen.

Oh hallo daar 👋
Het is leuk je te ontmoeten.

Meld je aan om op de hoogte te blijven van nieuwe workshops of leuke acties.

We spammen niet! Lees ons [link]privacybeleid[/link] voor meer info.

2 gedachten over “Recepten voor mediterraanse saus”

  1. Beste Sandra,
    Vandaag je heerlijke Spicy Mediterraanse Saus met pasta gegeten. Wat een geweldige smaak had dit gerecht zeg! Een heerlijke, pittige en smaakvolle saus!

    Met vriendelijke groet,
    Roel en Diana van tomatenkwekerij de Bakker Westland

  2. Hallo Dina,

    Ondertussen ben ik website aan het updaten de komende weken en heb nu je bericht gevonden.
    Ik zocht in de mail en daar kon ik hem inderdaad niet vinden.
    Bij de berichten bleken 7233 spam berichten te zitten. Ik ben dus nog wel even bezig:)
    groetjes,
    Sandra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven