Bah Poa broodjes

Vorige week vroeg mijn broer mij om het recept van Bah Poa broodjes.

Heel lang geleden, toen mijn broer en ik nog thuis woonden, heb ik namelijk hier een keer een recept voor gevonden en voor het eerst gemaakt. In deze periode kon je deze broodjes nog niet in de supermarkt kopen. Na een eerste succesvolle proef bedacht ik dat het leuk was om dit voor een verjaardag klaar te maken. Deze broodjes stoom je gaar en wij hadden geen stoompan en geen afzuiging, maar wel behang in de keuken. Het resultaat was dat we heerlijke broodjes hadden, maar ook dat het behang van de muur af kwam:)

IMG_2765Na dit fiasco heb ik voor mijn verjaardag een mooi grote stoompan van mijn broers gekregen en hierna nog vele malen Bah Poa broodjes gestoomd.

 

Behalve dat ik deze week mijn broertje het recept kon doorgeven en ik terug moest denken aan deze leuke momenten, hadden we dus ook Bah Poa broodjes op het menu staan.

 

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 350 gram lauw water
  • 250 gram gehakt, half om half
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje verse gember
  • 1 rode peper (meer of minder naar smaak)
  • Tomatenketchup
  • Oestersaus
  • olijfolie

Bereiding

Maak van bloem, gist, suiker en water een soepel deeg. Laat dit deeg ongeveer 10 minuten rijzen onder een theedoek op een warme plek.

IMG_2758 IMG_2760

 

 

 

 

 

Ondertussen snipper je de ui, gember, peper en knoflook.

IMG_2762

Verhit een beetje olie in de pan en bak op zacht vuur de ui, knoflook, peper en gember totdat de ui glazig ziet. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Nu kan je op smaak brengen met de Oestersaus, tomatenketchup en peper.
IMG_2763IMG_2764

 

 

IMG_2769Maak deegbolletjes van ongeveer 50 gram. Druk met je duim een holletje in het deeg en vul met een theelepel gehakt. Vouw vervolgens het deeg goed dicht en leg met de naad daarbeneden op bakpapier.

Vul op deze manier alle bolletjes.

Na het vullen, laat je de broodjes ongeveer een uur rijzen op een warme plek. Dek af met een vochtige theedoek.

Leg de bolletjes in een vergiet of stoommandje op bakpapier. Dek af met een deksel en stoom de broodjes in ongeveer 20 minuten gaar.

IMG_2770 IMG_2771 IMG_2772

 

 

 

 

 

Eet smakelijk!

Tip: Je kan het gehakt ook vervangen door tonijn of vegagehakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top