Courgettecake

Courgette cake
Ingrediënten:
•1 grote courgette
•100 gram boter
•5 eieren
•300 gram zelfrijzend bakmeel
•½ theelepel zout
•200 gram geraspte belegen kaas
•0 gram pijnboompitten
•cakevorm

Bereiden:
Verwarm de oven op 225 graden C.
Was de courgette, droog de courgette en rasp grof.
Smelt de boter in een steelpan, maar laat hem niet bruin worden.
Neem de pan van het vuur.
In kom eieren los kloppen.
Gesmolten boter toevoegen en ongeveer 5 minuten doorkloppen.

Bakmeel en zout erboven zeven en tot gladde massa kloppen. Courgette, kaas en pijnboompitten door beslag scheppen.
Cakevorm invetten en vullen met beslag. Cake 10 minuten bakken en dan oven terug schakelen naar 175 graden C. en in 1 uur gaar bakken. Cake uit oven nemen en op rooster storten.

Oh hallo daar 👋
Het is leuk je te ontmoeten.

Meld je aan om op de hoogte te blijven van nieuwe workshops of leuke acties.

We spammen niet! Lees ons [link]privacybeleid[/link] voor meer info.

Scroll naar boven