Courgettecake
Courgette cake
Ingrediënten:
•1 grote courgette
•100 gram boter
•5 eieren
•300 gram zelfrijzend bakmeel
•½ theelepel zout
•200 gram geraspte belegen kaas
•0 gram pijnboompitten
•cakevorm
Bereiden:
Verwarm de oven op 225 graden C.
Was de courgette, droog de courgette en rasp grof.
Smelt de boter in een steelpan, maar laat hem niet bruin worden.
Neem de pan van het vuur.
In kom eieren los kloppen. Gesmolten boter toevoegen en ongeveer 5 minuten doorkloppen.
Bakmeel en zout erboven zeven en tot gladde massa kloppen. Courgette, kaas en pijnboompitten door beslag scheppen.
Cakevorm invetten en vullen met beslag. Cake 10 minuten bakken en dan oven terug schakelen naar 175 graden C. en in 1 uur gaar bakken. Cake uit oven nemen en op rooster storten.