Maaltijdsalade met meloen en vegetarische kipreepjes

We hebben allemaal wel eens zo’n dag dat je denkt: morgen maar weer eens wat rustiger aan doen met eten 🙂 . Voor mij was gisteren zo’n dag. Heerlijke lunch bij mijn vriendin genoten en de dag afgesloten met een frituurfestijn om de vriezer vooral leeg te maken voor de vakantie.

Voor deze dagen heb ik een lekker snel recept van een lichte en frisse salade. In dit recept gebruik ik vegetarische kipreepjes, maar is uiteraard ook heerlijk met kipfilet.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 galia- of cantaloupemeloen
  • 75 gram veldsla
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels yogonaise
  • 2 theelepels milde kerriepoeder
  • bakje vegetarische kipreepjes van vegetarische slager of 200 gram kipfilet
  •  1 eetlepel shoarmakruiden

Bereiding

Halveer de meloen en schep de zaden eruit. Snij eventueel een heel dun plakje van de onderkant zodat meloenhelften goed op bord blijven staan. Schep met een meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit de meloen. Heb je niet zo’n lepel, haal de helften dan voorzichtig leeg en snij hier blokjes van.

Snij de vegareepjes of de kip in kleine stukjes en bak kort  in olie met deIMG_2978 shoarmakruiden. Snij de paprika in kleine blokjes en meng met de vegareepjes, de veldsla en de meloenbolletjes goed door elkaar. Vul de meloenhelften met het slamengsel.

Rooster het amandelschaafsel heel kort in een droge koekenpan. Maak een dressing van de yogonaise, citroensap, kerrie, peper en zout. Schep de dressing op de meloen en bestrooi met amandelschaafsel.

 

 

Oh hallo daar 👋
Het is leuk je te ontmoeten.

Meld je aan om op de hoogte te blijven van nieuwe workshops of leuke acties.

We spammen niet! Lees ons [link]privacybeleid[/link] voor meer info.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven