Vandaag een snel vegetarisch receptje. Aangezien dochterlief geen vlees eet, ben ik altijd op zoek naar lekkere alternatieven die we allemaal lekker vinden.
Vandaag dus bietenburgers gemaakt naar een recept van Estée Stroker. De burgers zijn zo gemaakt, smaken heerlijk en zorgen dat je de hele avond geen zin meer hebt om te snacks.
Ingrediënten voor 8 burgers
- 3 voorgekookte rode bieten
- 3 teentjes knoflook
- 1 bosje bieslook
- 1 sjalot
- 2 eieren
- 1 theelepel gemberpoeder
- 0,5 eetlepel venkelzaad
- 100 gram gemalen beschuit of paneermeel
- 1 blik linzen (400 gram)
- zout en peper
Bereiding
Pel de sjalot en de teentjes knoflook en snijd ze grof. Snijd de biet en de bieslook grof en maal ze samen met de sjalot en knoflook grof in de keukenmachine.
Spoel de linzen af en laat goed uitlekken. Schep de linzen door het bietenmengsel. Voeg de eieren, paneermeel, venkelzaad, gemberpoeder toe. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Meng het mengsel met de hand totdat het de structuur van gehakt heeft.
Meng niet te lang en maak er 8 burgers van. Laat de burgers minstens een half uur opstijven in de koelkast. Bestrijk de burgers aan beide zijden met zonnebloemolie en bak ongeveer 2 minuten per kant. Voorzichtig met keren!
Wij hebben ze heerlijk met sla en tzatziki op een broodje gegeten.