Pastasaus met tomaatjes uit ’t Woudt

Zaterdag 22 januari 2022 was ik onderdeel van de “support your locals” wandeling georganiseerd door “Lekker  Uniek”. Mijn standplaats was bij tomatenkwekerij “t Woudt en daarom heb ik een lekker hapje gemaakt met de heerlijke mini trostomaatjes van deze kwekerij. Hieronder het recept:

Ingredienten:

  • 500 gram half om gehakt (voor Vegan versie koos ik voor linzen)
  • 300 gram gesnipperde ui
  • 1/2 bos bleekselderij, draden verwijderd en in kleine blokjes gesneden.
  • 300 gram wortel in kleine blokjes gesneden
  • 100 gram tomatenpuree
  • 400 gram tomaten blokjes (blik)
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 500 ml melk (voor Vegan versie koos ik sojamelk)
  • 125 spekblokjes (voor Veganversie weglaten)
  • 200 gram paprika in blokjes in gesneden
  • 125 gedroogde tomaat, uit olie, in kleine blokjes gesneden
  • 20 gram gesnipperde knoflook
  • 8 gram zout
  • 5 gram gemalen zwarte peper
  • 7 gram gedroogde Italiaanse kruiden
  • 20-25 gram sambal oelek
  • 400 gram verse mini trostomaatjes
Bereiding:
Bak de ui en de blokjes spek zachtjes uit.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even zachtjes mee. Vervolgens voeg je de wortel, bleekselderij, gedroogde tomaat, paprika, knoflook en kruiden toe en bak even kort mee. 
 
Voeg nu de tomatenblokjes, gezeefde tomaten en de melk toe en breng aan de kook. Zet de saus laag en laat een uurtje stoven. Roer zo nu en dan even door.
Snij de mini trostomaatjes in vieren en stoof samen met de sambal nog even een half uurtje mee.

 

Eet smakelijk!

Scroll naar top