Op verschillende foodtruck festivals, maar ook op vakantie in Duitsland heb ik heerlijke flammkuchen gegeten. Eigenlijk is het gewoon een hele dunne pizza met witte saus. Aangezien manlief niet van kaas houdt, dus een uitgelezen gerecht om op de Big Green Egg (of barbecue) klaar te maken. Aangezien je de flammkuchen kort op een hoge temperatuur bakt, heb je wel een pizzasteen nodig.
Uiteraard zijn er nog vele andere smaken mogelijk, zoals reepjes gerookte zalm, stukjes tonijn, rul gebakken gekruid gehakt, parma ham etc etc.
Ingredienten voor 4 tot 5 stuks
- 500 gram bloem
- 7 gram gedroogde gist
- 325 ml lauwwarm water
- 7 gram zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 100/150 gram in reepjes gesneden ontbijtspek
- 1 a 2 bakjes crème fraiche (van 200 gram)
- 1 a 2 uien in halve ringen gesneden
- zwarte peper
In yoghurt zit ook lactose.
Hi Wouter,
Je hebt helemaal gelijk. Zij kan echter wel tegen Griekse yoghurt en voor mijn dochter (die Vegan eet) maak ik hem met Vegan yoghurt of Haverfraiche.
Dank je voor feedback
Ondertussen heb ik bericht aangepast.