Limoncello

Limoncello

Limoncello zelf maken is heel eenvoudig, maar levert een heerlijk resultaat. De alcohol die hier voor nodig is hebben wij meegenomen uit Italie. Daar kan je de flessen alcohol gewoon in de supermarkt voor een klein prijsje kopen. Voor de Limoncello gebruik je alcohol met een percentage van 96%.

Voor de Limoncello heb je niet veel ingrediënten nodig, maar gebruik wel goede kwaliteit biologische citroenen. Hiermee valt of staat je eindresultaat.

Ingrediënten

  • 1 liter alcohol 96%
  • 8 grote of 10 kleine biologische citroenen
  • 700 gram suiker
  • 1,6 liter water

Bereiding

Schil de citroenen heel dun, zodat je zo min mogelijk van het witte gedeelte meeneemt.
Verzamel de schillen in een grote weckfles en schenk er de alcohol op. Sluit de weckfles goed af en zet de schillen ongeveer 3 weken op een donkere koele plaats weg. Schud de weckfles tussendoor een paar keer.

TIP: Na het schillen pers ik de citroenen. Wanneer ik het sap niet direct gebruik, vries ik het in ijsblokjeszakken in. Heerlijk in een glas water met munt op een warme dag.

Breng het water aan de kook en los de suiker hier in op. Laat de suikerstroop afkoelen. Zeef de alcohol. De schillen heb ik laten drogen en bewaard en later door een appeltaart verwerkt.IMG_2903
Wanneer de suikerstroop is afgekoeld, meng je de alcohol erdoor en giet het in leuke flessen. Het lekkerste is de Limoncello als je hem goed gekoeld hebt.

PROOST!

1 reactie op “Limoncello”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top